Placări de grinzi şi stâlpi cu plăci Knauf Fireboard

Placările rezistente la foc cu Knauf Fireboard pot asigura rezistenţa la foc până la 180 de minute, în cazul grinzilor şi stâlpilor metalici, sau până la 90 de minute în cazul grinzilor şi stâlpilor din lemn.

Descriere

Placarea grinzilor (K252) şi stâlpilor (K253)din metal se realizează cu schelet metalic auxiliar şi fixare cu şuruburi, sau fără schelet de susţinere prin fixare cu agrafe. Placarea grinzilor (K254) şi stâlpilor (K255) din lemn se realizează fără schelet de susţinere, prin fixare cu agrafe.

Sisteme

K252 - Placarea grinzilor metalice

K252 Placarea grinzilor metalice - cu structură de susţinere
Pe planşeu se montează profile cornier 30x30x0,7mm, fixate cu bolţuri de acoraj 6x35 (la distanţa interax ≤ 750 mm).
 Pe talpa inferioară a grinzii (gr. ≤ 16 mm) se montează la distanţa interax 750 mm clipsuri pentru fixarea profilelor CD 60/27 în lungul grinzilor.
Se fixează profilele CD 60/27 de clipsuri.
Plăcile Knauf Fireboard se fixează cu şuruburi autofiletante TN (la pas de max. 200 mm).
La placarea într-un singur strat, rosturile dintre plăci se ranforsează cu straifuri de Knauf Fireboard, lipite cu Fireboard Spachtel ( grosime straif = 25 mm, lăţime = 180 mm).
Placarea în unul sau două straturi a grinzilor cu înălţime =600mm/cu talpa grinzii>16mm, se realizează pe structură metalică auxiliară formată din: profile CD (distanţa interax de
600 mm şi în dreptul rosturilor de îmbinare a plăcilor) sertizate de profile UD; la partea inferioară structura este formată din profile CD fixate cu elemente de prindere în unghi.

K253 - Placarea stâlpilor metalici

K253 Placarea stâlpilor metalici- cu structură de susţinere

Se montează pe aripile stâlpului (pe tălpi) la distanţa interax de max. 100 cm, clipsuri pentru fixare profile CD. Grosime flanşă max.16 mm.

Se fixează profilele CD 60/27 de clipsuri pe înălţimea stâlpului. Structura se rigidizează cu profile CD montate orizontal la rosturile de îmbinare a plăcilor.

Plăcile Knauf Fireboard se fixeză de profilele CD cu şuruburi autofiletante TN (la pas de max. 150 mm).

K253 Placarea stâlpilor metalici- fără structură de susţinere

Plăcile Knauf Fireboard se montează în jurul stâlpului şi se fixează cu agrafe de oţel în zona muchiilor, formând o cutie rigidă. Pas de fixare agrafe max. 100 mm.


K254 - Placarea grinzilor din lemn

K254 Placarea grinzilor din lemn - fără structură de susţinere
Plăcile Knauf Fireboard se montează prin fixarea cu agrafe în grinda de lemn (pas de fixare agrafe: max. 120 mm în câmp, max. 50 mm în zona rosturilor dintre plăci).

K255 - Placarea stâlpilor din lemn

K253 Placarea stâlpilor din lemn - fără structură de susţinere

Plăcile Knauf Fireboard se montează prin fixare cu agrafe în stâlpul din lemn (pas defixare agrafe max. 120 mm).

Descarcari

Titlu Descriere Marime Descarca
K25 Knauf Fireboard - Placări de grinzi şi stâlpi 3 MB