Istoric


Infiintata in 1932, compania Knauf Westdeutsche Gipswerke, este unul din principalii producatori de materiale de constructie atat din Europa cat si din intreaga lume. Dezvoltata ca o afacere de familie de catre fratii Alfons si Karl Knauf, firma este condusa in prezent de fii acestora, Nicholas si Baldwin. Actionariatul firmei este fomat in continuare din membrii familiei, cativa dintre acestia avand si responsabilitati manageriale in cadrul grupului. Sediul central al companiei se gaseste in Iphofen, Germania, un oras situat intre Nürnberg si Frankfurt.

Filozofia companiei

Suntem o companie familială. Filosofia Knauf se bazează pe însuşi modelul companiei: familia sunt angajaţii şi angajatele noastre, clienţii şi consumatorii noştri. Ne tragem energia din pământ. De aceea ecologia şi economia sunt pentru noi de nedespărţit. Acest lucru îl arătăm celor din jur. Şi acţionăm ca atare. Clientul se află în centrul atenţiei noastre. El reprezintă sensul şi obiectivul conceptelor şi acţiunilor noastre.

Facem vânzare. Facem proiecte inovative pentru nevoile de mâine. Suntem lider pe piaţă, iar acest lucru ne obligă la responsabilitate faţă de oameni şi faţă de mediu. Datorită calităţii produselor noastre promovăm şi contribuim la bunăstarea oamenilor. Suntem atât de buni cât totalitatea angajaţilor noştri. Clădim pe eficienţa şi creativitaea lor. Ne asigurăm viitorul prin profitul obţinut, iar premisa o reprezintă succesul şi satisfacţia clienţilor noştri. Firmele noastre se particularizează prin tehnicile de finisare cele mai moderne, care sunt în acelaşi timp raţionale, respectă mediul şi economia de resurse, protejează sănătatea şi siguranţa angajatului.

Producem sisteme de contrucţie. Acestea simplfică proiectarea şi procesul de construcţie, oferim soluţii complete şi siguranţa calităţii.