POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL



Operatorul:          Knauf Gips SRL

Adresa:                Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29, etaj 1, Sector 5, 013702, București,        clădirea AFI Tech Park 1 

Email:                   dataprotect-ro@knauf.com

 

Knauf acordă o prioritate deosebită protecţiei datelor cu caracter personal. De aceea dorim să vă informăm atât despre modalitățile prin care vă protejăm datele personale puse la dispoziția noastră, cât și despre metodele prin care puteți obține informații asupra datelor pe care ni le-ați furnizat.

Pe lângă respectarea prevederilor legale cu privire la protecția datelor, prin prezenta Politică de confidențialitate ne angajăm să tratăm cu responsabilitate datele dumneavoastră.

 

PROCESAREA DATELOR ÎN LEGĂTURĂ CU UTILIZAREA SITE-ULUI NOSTRU

Următoarele informații tehnice generale sunt colectate automat atunci când accesați site-urile web ale Knauf: tipul de browser, sistemul de operare utilizat, numele domeniului provider-ului dumneavoastră de Internet, detalii despre cum ați ajuns să accesați site-ul nostru (de exemplu: prin accesarea unui banner sau prin intermediul unei platforme de Social Media) și alte informații asemănătoare. Este posibil să combinăm informațiile colectate sau primite, cum ar fi: accesarea site-ului nostru de pe o platformă Social Media cu datele colectate din cadrul hărții Google. Acestea sunt exclusiv informații care nu ne oferă nicio concluzie despre persoana dumneavoastră ca individ. Aveți dreptul să vă opuneți la această colectare și stocare a datelor în orice moment, cu efect pentru viitor.

 

COLECTAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Dacă pe site-ul/platformele Knauf sunteți rugat să furnizați anumite informații cu caracter personal, acest lucru este subiectul unor regulamente specifice și va avea loc numai cu informarea dumneavoastră prealabilă. Datele dumneavoastră nu vor fi transmise mai departe sau făcute publice în vreun fel către o terță parte.

În cazul în care datele sunt prelucrate în baza consimțământului dumneavoastră, vă aducem la cunoștință faptul că îl puteți oricând retrage, printr-o cerere scrisă, cu efect de la data cererii pe viitor, trimisă la următoarea adresă de e-mail dataprotect-ro@knauf.com sau prin dezabonarea de la newsletter.

În conformitate cu reglementările legale, folosim datele dumneavoastră cu caracter personal numai în măsura în care sunt necesare, conform scopului pentru care au fost colectate, cum ar fi:

Formularea unei solicitări prin intermediul formularului de contact

Dacă ne furnizați datele dumneavoastră cu ocazia unei solicitări formulate prin intermediul formularului de contact, atunci noi vom prelucra doar datele pe care ni le transmiteți – cum ar fi numele, compania, domeniul de activitate, orașul în care vă desfășurați activitatea, adresa de e-mail și numărul de telefon. Acestea sunt prelucrate în baza consimțământului dumneavoastră expres și numai în măsura în care sunt necesare îndeplinirii scopului pentru care au fost furnizate, respectiv răspunderea la solicitarea formulată. Avem nevoie de datele dumneavoastră în acest context pentru a procesa, coordona și transmite mai departe cererea dumneavoastră de contact departamentului relevant din cadrul companiei noastre pentru a putea lua legătura cu dumneavoastră ca să vă răspundă întrebărilor pe care le aveți.

Participarea la campanii promoționale și programe de loializare

În cadrul campaniilor promoționale și programelor de loializare sunt prelucrate categorii de date cu caracter personal, strict în conformitate cu cerințele legale și cu regulamentele acestor campanii promoționale (de ex, în scopul organizării și desfășurării campaniilor, al desemnării câștigătorilor, al trimiterii de premii, al rezolvării oricăror reclamații, etc). Durata de prelucrare a datelor colectate este în conformitate cu perioada legală.

În aceste situații, prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal poate avea loc atât în baza consimțământului, cât și în baza interesul nostru legitim de promovare a produselor în rândul profesioniștilor în domeniu, după caz.

Utilizarea platformelor online disponibile partenerilor noștri

În cadrul platformelor online sunt prelucrate o serie de date cu caracter personal (de exemplu: nume, adresa, adresa email, etc) necesare în temeiul unui interes legitim privind desfășurarea activității curente sau în vederea executarii unui contract, de exemplu pentru alocarea accesului în diverse platforme, pentru efectuarea comenzilor în sistem integrat, etc. sau pentru respectarea unor obligații legale. Beneficiați de toate drepturile conferite de Regulamentul General privind Protecția Datelor și de legislația în vigoare. Aceste drepturi sunt descrise mai jos în prezenta Politică de confidențialitate a datelor cu caracter personal.

DESTINATARI AI DATELOR

Datele personale ale dumneavoastră pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a vă furniza produse si servicii la cel mai înalt nivel de calitate. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Spre exemplu, transmitem unele date către furnizorii și partenerii noștri pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților noastre, cum ar fi: furnizori de găzduire și administrare website, telefonie, suport tehnic, curierat, etc.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor dumneavoastră prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare dintre aceștia contracte de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Putem transmite unele din datele dumneavoastră cu caracter personal autorităților sau instituțiilor publice competente, în temeiul cerințelor legale (de exemplu: investigarea fraudelor, prevenirea spălării banilor, depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscal, etc.) sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare.

 

ABONAREA ȘI DEZABONAREA LA NEWSLETTER-UL KNAUF

Pe site-ul nostru vă puteţi abona gratuit la newsletter-ul nostru. În acest context, vom prelucra numai datele cu caracter personal pe care le furnizați în acest scop și cu consimțământul dumneavoastră. Newsletter-ul Knauf vă informează despre produse noi în domeniul materialelor de construcții din gips, izolație, produse chimice de construcție, ambalaje, precum și despre scule și utilaje pentru construcții. Veți primi, de asemenea, cu regularitate, informații cu privire la evenimente viitoare, oferte curente și noi materiale tehnice în format electronic disponibile spre descărcare. Knauf utilizează pentru acest scop ceea ce se numește metoda dublă de înscriere: după înregistrare veți primi un e-mail la adresa pe care ați introdus-o în site, cu cererea de confirmare a consimțământului dumneavoastră. Datele dumneavoastră nu vor fi transmise sau dezvăluite în niciun fel terțelor părți. Veți primi newsletter-ul doar dacă v-ați dat acordul. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment cu efect în viitor, fie în scris, la adresa de e-mail dataprotect-ro@knauf.com, fie prin link-ul de dezabonare de la sfârșitul newsletter-ului respectiv, fie apasand butonul “Dezabonare” existent în secțiunea finală a prezentei Politici.

 

UTILIZAREA COOKIE-URILOR

Folosim soluțiile și tehnologiile oferite de Google Analytics și de cookieconsent.insites.com pentru a înregistra și a stoca date anonime din care sunt create profiluri de utilizare anonimizate în scopul personalizării și optimizării site-ului nostru. Modulele cookie care permit recunoașterea unui browser de internet pot fi utilizate în acest scop. Cu toate acestea, profilurile de utilizare nu sunt fuzionate în niciun fel cu datele referitoare la purtătorul pseudonimului, cu excepția cazului în care vizitatorul site-ului îl consimte în mod expres. În special, adresele IP se fac nerecunoscute imediat după primirea acestora, astfel încât niciun profil de utilizare nu poate fi urmărit înapoi la adresele IP. Prelucrarea se face pe baza consimțământului dumneavoastră. Vizitatorii acestui site pot obiecta aici la această colectare și stocare de date în orice moment, cu efect pentru viitor.

Pentru mai multe informații cu privire la cookie-urile procesate, puteți accesa Politica noastră de cookie-uri.

 

UTILIZAREA FUNCTIILOR SHARE ÎN CONTEXTUL SOCIAL MEDIA 

Facebook

Acest site folosește funcția social sharing ("plug-in-uri") a rețelei sociale Facebook.com, care este administrată de Facebook Inc., Palo Alto, Statele Unite ale Americii ("Facebook"). Plug-in-urile sunt indicate de un logo Facebook.

Aceste plug-in-uri sunt dezactivate inițial când vizitați website-ul nostru și nu vor fi activate decât după ce ați utilizat butonul furnizat în acest scop. Prin această activare stabiliți o conexiune la Facebook și va exprimați consimțământul pentru transmiterea datelor către Facebook. Dacă sunteți conectat(ă) la Facebook, Facebook poate conecta vizita la contul dvs Facebook. Dacă apăsați butonul respectiv, informațiile corespunzătoare sunt transmise direct de pe browserul dvs. către Facebook și procesate acolo.

Consultați Politica de confidențialitate Facebook pentru informații cu privire la scopul colectării datelor, la prelucrarea și utilizarea ulterioară a datelor de către Facebook, precum și la drepturile și opțiunile de setări corespunzătoare pentru protejarea confidențialității.

Dacă nu doriți ca Facebook să colecteze date despre dumneavoastră prin intermediul site-ului nostru, trebuie să vă deconectați de la Facebook, înainte de a accesa butonul Facebook prezent pe site-ul nostru. 

YouTube

Acest site folosește platforma video YouTube administrată de YouTube LLC, Cherry Ave 901. San Bruno, CA 94066 din SUA. YouTube este o platformă care permite redarea fișierelor audio și video.


Când vizitați site-ul nostru, playerul YouTube integrat în acesta se conectează la YouTube pentru a asigura transmiterea fișierului video sau audio. Când vă conectați la YouTube, datele sunt transferate către YouTube.


Consultați
Politica de confidențialitate Google pentru informații despre scopul colectării datelor și despre prelucrarea și utilizarea ulterioară a datelor de către YouTube, precum și drepturile și setările opțiunilor corespunzătoare pentru protejarea confidențialității.

 

INTEGRAREA CU HĂRȚILE GOOGLE 

Utilizăm funcțiile Google Maps pe acest site web. Acest lucru ne permite să afișăm hărți interactive direct pe site și ne permite utilizarea convenabilă a funcției de hartă.

Când vizitați acest site, Google primește informațiile pe care le-ați accesat, subpagina corespunzătoare site-ului nostru. Acest lucru are loc indiferent dacă Google pune la dispoziție un cont de utilizator prin care sunteți conectat sau dacă nu există un cont de utilizator. Dacă sunteți conectat(ă) la Google, datele dumneavoastră vor fi asociate direct contului dvs. Dacă nu doriți să fiți asociat la profilul dumneavoastră la Google, trebuie să vă deconectați înainte de a activa butonul.

Google stochează datele dumneavoastră ca profiluri de utilizare și le folosește în scopuri de publicitate, de cercetare de piață și / sau de design personalizat al site-ului său web. Această evaluare are loc (chiar și pentru utilizatorii care nu sunt conectați) în special pentru a oferi publicitate personalizată și pentru a informa alți utilizatori ai rețelelor sociale despre activitățile dumneavoastră pe site-ul nostru. Aveți dreptul să faceți obiecții la crearea acestor profiluri de utilizator, prin care trebuie să contactați Google pentru a vă exercita acest drept.

Pentru mai multe informații despre scopul și scopul colectării de date și despre prelucrarea acestora de către furnizorul de pluginuri, consultați Politica de confidențialitate a furnizorului. Veți găsi mai multe informații despre drepturile și setările opțiunilor corespunzătoare pentru protejarea confidențialității.

 

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor, aveți următoarele drepturi cu privire la datele dumneavoastră personale:

-        Dreptul de acces la date. Aveți dreptul de a obține accesul la datele dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm sau la copii ale acestora; aveți, de asemenea, dreptul de a obține de la noi informații cu privire la natura, prelucrarea și divulgarea acestor date.

 

-        Dreptul la rectificarea datelor. Aveți dreptul de a obține rectificarea inexactităților datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm.

 

-        Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveți dreptul, în condițiile reglementate de lege, de a obține de la noi ștergerea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm. În măsura în care solicitați ștergerea datelor, vă rugăm să aveți în vedere consecința imposibilității de a vă contacta pentru a vă transmite oferte personalizate sau pentru a vă răspunde la solicitări. Sunt excluse datele personale care sunt necesare pentru departamentul financiar-contabil sau cele care sunt supuse obligației de păstrare legală.

 

-        Dreptul la restricționarea prelucrării datelor. Aveți dreptul de a restricționa prelucrarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm. De asemenea, în măsura în care ne solicitați restricționarea prelucrării datelor, este posibil să nu ne putem îndeplini obligațiile ce ne revin în baza cerințelor legale.

 

-        Dreptul de a obiecta. Aveți dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

 

-        Dreptul la retragerea consimțământului. În situațiile în care prelucram datele dumneavoastră în temeiul consimțământului acordat, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul; puteți face aceasta în orice moment, cel puțin la fel de ușor cum ne-ați acordat inițial consimțământul. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră pe care am realizat-o înainte de retragere.

 

-        Dreptul să obțineți datele într-un format structurat, standard și care poate fi citit ușor sau să îl transferați unei terțe părți

 

-        Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. Aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra de către noi sau în numele nostru.

 

Pentru exercitarea drepturilor enunțate mai sus, precum și dacă aveți întrebări, sugestii, reclamații cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal conform prezentei Politici de confidențialitate, vă rugăm să ne contactați la adresa de email dataprotect-ro@knauf.com, iar noi vă vom răspunde în termen de maxim o lună de la primirea cererii dumneavoastră.

În cazul în care acest termen se va prelungi, ca urmare a complexității și/sau a numărului mare de cereri, vă vom informa în termen de o lună de la primirea cererii dumneavoastră, cu privire la prelungirea termenului de răspuns, precum și cu privire la motivele prelungirii.

În interesul protejării confidențialității și securității datelor dumneavoastră, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea înainte de a vă trimite informații prin poștă sau email, sau înainte de a efectua orice corecție sau ștergere a datelor.

 

SECURITATE

Utilizăm o varietate de măsuri de securitate tehnice și organizatorice pentru a vă proteja datele personale împotriva prelucrării accidentale sau intenționate neautorizate, pierderii, distrugerii sau accesului persoanelor neautorizate.

 

PERIOADA DE STOCARE

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate atâta vreme cât este necesar pentru îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate și/sau până la revocarea consimțământului dumneavoastră.

 

DETALII DE CONTACT

Responsabilitatea prelucrării datelor cu caracter personal colectate prin intermediul prezentului site este a operatorului Knauf Gips SRL.

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați în orice moment dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de informații suplimentare cu privire la protecția datelor la adresa: Knauf Gips SRL, Bld. Tudor Vladimirescu nr. 29, etaj 1, Sector 5, 013702, București, clădirea AFI Tech Park 1 sau la adresa de email dataprotect-ro@knauf.com